15 Ocak 2009 Perşembe

E-Okul Not Girişi

e okul karne sonuçları, e-karne kayıt e-devlet projesinde gittikçe ilerleyen devletimiz e-okul projesini aktif hala getirmiş. E-okul not giriş sistemi hakkında geniş bilgiyi burdan ulaşabilrsiniz. Proje hakkında görüş, düşünce ve önerilerinizi yorum yaparak belirtirseniz hem bilgi paylaşımı hemde gelişimine katkıda bulunmuş olarabiliriz.

bir sitede e okul projeleri hakında bulduğum bir yazı
KNNWEB’in Sunduğu E-Okul projesi tum okul yönetiminin ve velilerin işini kolaylaştırıcak.

E-Okul’un Amacı : Okulun çalışmalarının, başarılarının yayınlanarak okulun durumu hakkında bilgi vermenin yanı sıra öğrencilerin devamsızlık durumu ,yazılı ve sözlü notları gibi bilgileri velilere kolayca ulaştırabilmektir. Bu sistem sayesinde veliler kendilerine okul tarafından (Bizim Her öğrenci için hazırlayacağımız ) verilen veli şifreleri ile sisteme girebilecek, velisi bulunduğu öğrencinin not durumunu , devamsızlık durumunu, ders öğretmenlerinin değerlendirmelerini online olarak ulaşabilecekler. Bu sayede öğretmenler ile veliler arasında da bir bağlantı oluşturulmuş olacaktır.

Bir çok veli okula gelmek için zaman bulamamakta bazı veliler ise okula gelerek öğretmenlere öğrencileri hakkında sorular sormaya çekinmektedir. Bir çok öğrenci devamsızlık yada not durumu hakkında velisi okula çağrıldığında bunu velisine haber vermemektedir. E-Okul sistemi sayesinde bu sorunlar ortadan kalkacak ve veliler öğrencilerin durumları hakkında kesin bilgilere ulaşacaktır.

E-Okul’u Kullanmak: E-Okul sistemi kendisine yapılan birçok eklentisine rağmen çok basit bir yönetim şekline sahiptir. E-Okulu okuma yazma bilen her birey bilgisayar kullanmasını çok iyi bilmese de rahatlıkla kullanabilir. Sistem kurlum aşamasında her modül için ayrı ayrı hazırlanmış görsel anlatım cdleri gerekli sayıda kopya oluşturularak kişilere verilir. Gerek duyulması halinde teknik destek ,paketi kullanmakta olan tüm okul personeline ve velilere gerek telefonla gerekse e-mail ile verilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder